Välkommen till Hyllad, en plats för hyllningar!

Låt det inte behöva hända något hemskt innan du hyllar! Säga det där du tänker på till en person som betyder mycket, eller som gjort något betydelsefullt för dig.

Visa din uppskattning i vardagen. Till dina nära och kära eller kanske till och med okända.

Hyllad grundar sig i ett samtal som hölls kring ett matbord för flera år sedan. Samtalet handlade om hur vi lite för sällan hyllar personer som vi uppskattar. Personerna runt bordet kunde inte avgöra om det berodde på att vi idag är ett samhälle där vi ständigt är på väg någonstans eller för att vi helt enkelt glömt bort och/eller inte prioriterar sådant längre. När dem började kolla runt märkte det att efterfrågan på att hylla inte avstannat eller sjunkit utan den hade bara bytt form.

Idag skickas det kanske lika mycket personliga vykort. Det är mer vanligt med tv-program och galor med olika teman. Möjligen att  “Dagens ros” kan hittas i viss media.

Vad var det då som fattades? Sällskapet kom fram till att det som fattades var ett forum för att enkelt kunna hylla.

Det fanns även tanke om att kunna göra hyllningar anonymt. Kanske till och med någon du inte känner med som på något sätt tillfört något för dig. Han som höll upp dörren med det fina leendet, den söta tjejen i klädaffären, den omtänksamma receptionisten på hotellet och liknande.

Nästa steg blev att lösa hur det kunde göras enkelt.  Enkelt att hylla på ett personligt plan utan att ta för lång tid eller kosta pengar. Svaret var att skapa en plats där ramarna var satta med färdiga förslag. Mallar med texter och ett bildbibliotek där grunden för en hyllning var skapad men ändå med ett utrymmet för egna tillägg. Återigen, göra det enkelt för att spontat hylla och visa uppskattning.

Gör dagen extra härlig för någon annan genom att hylla. Få en annan människa att känna sig sedd och uppskattad. Det behövs inte pengar för att vara generös. Den bästa generositeten ligger i vänlighet och omtanke.

Dela med dig och du får samma tillbaka!

Vi på Hyllad.nu är

Ove Thomas Stefan  Johanna