Policy

Information om dig
Vi tar emot ett antal olika typer av information om dig. Din information är de uppgifter som krävs när du registrerar dig på webbplatsen . Det avser information som ditt namn, födelsedag och, epostadress och mobilnummer. Det avser också information som de hyllningar du gör till andra människor samt de bilder du bifogar din hyllningar. Det avser också information som du delar med dig av när du kommunicerar med oss. Ditt användar-id, profilbild och vänner du hyllar är också information vi har om dig. Utifrån ditt födelsedatum, ort och kön kan vi visa dig anpassade annonser.

Information om dig från andra
Vi får information om dig från vänner när de hyllar dig, det kan vara information som ditt namn och en bifogad bild.

Annan information som vi får om dig
Vi får också annan typ av information om dig:

 • Vi tar emot data om dig varje gång du använder Hyllad.nu och gör en hyllning till andra eller blir hyllad. Dina hyllningar ligger kvar och är sökbara för andra användare och även hyllningar till dig ligger kvar och är sökbara för andra användare.
 • När du lägger ut saker som foton eller filmklipp på Hyllad.nu, kan vi få ytterligare data (eller metadata) som tid, datum och plats för när du tog fotot eller filmklippet.
 • Vi får data från eller om datorn, mobiltelefonen eller andra enheter som du använder för att använda Hyllad.nu. Däribland när flera användare loggar in från samma enhet. Det kan handla om nätverks- och kommunikationsrelaterad information, t.ex. din IP-adress eller mobiltelefonnummer, och andra uppgifter om sådant som din internetleverantör, enhetens operativsystem, plats, typ (inklusive identifierare) av enhet eller webbläsare som du använder eller vilka sidor du besöker.

Information som alltid är offentlig
Information som anges nedan är alltid offentliga.

 • Namn: Det hjälper dina vänner och din familj att hitta dig om de vill hylla dig. Om du känner dig obekväm med att dela ditt riktiga namn kan du alltid ta bort ditt konto.
 • Profilbilder och omslagsfoton: De hjälper dina vänner och din familj att känna igen dig. Om du känner dig obekväm med att göra de här fotona offentliga kan du alltid ta bort dem.
 • Hyllningar: De hyllningar du har gjort kommer alltid vara offentliga.
 • Kön: Det gör att vi kan referera korrekt till dig.
 • Användarnamn och användar-ID: Hyllningar får aldrig vara anonyma utan det syns alltid vem som har gjort en hyllning.
 • Användarnamn och användar-ID:n
 • Användarnamn och användar-ID är samma sak, dvs. ett sätt att identifiera dig på Hyllad.nu.
 • Med ditt användarnamn identifierar du dig själv när du gör en hyllning.
 • En person som har ditt användarnamn eller användar-ID kan använda det för att söka dig på Hyllad.nu och sedan göra en egen hyllning eller läsa andras hyllningar till dig.

Så här använder vi den information vi får
Vi använder den information vi får om dig i samband med tjänster och funktioner vi förser dig och andra användare som dina vänner med, våra partner, annonsörerna som köper annonser på webbplatsen. Vi kan till exempel använda information vi får om dig för att hjälpa andra användare att se och hitta dig. Vi använder information vi får:

 • som en del av våra ansträngningar för att hålla Hyllad.nu säker.
 • för att skydda Hyllad.nu eller andras rättigheter eller egendom,
 • för att förse dig med platsfunktioner och tjänster, som att berätta för dig och dina vänner när något är på gång i närheten.
 • för att mäta eller förstå effektiviteten av annonser som du eller andra ser, inklusive att leverera relevanta annonser till dig,
 • för att ge dig och andra användare på Hyllad.nu olika förslag
 • för interna åtgärder, däribland felsökning, dataanalys, testning, forskning, utveckling och tjänsteförbättring.

När du ger oss behörighet att använda din information kan vi dels erbjuda Hyllad.nu som det ser ut idag, dels erbjuda dig de innovativa funktioner och tjänster som kommer att utvecklas i framtiden och som använder den information vi får om dig på nya sätt. Även om du tillåter oss att använda den information vi får om dig, äger du alltid din egen information. Ditt förtroende är viktigt för oss och därför delar vi inte den information vi får om dig med andra om vi inte:

 • har ditt tillstånd,
 • har meddelat dig, exempelvis genom att berätta om det i den här policyn eller
 • tagit bort ditt namn och annan identifierande information från den.

När det gäller information om andras hyllningar till dig är det självklart de som ansvarar för informationen som läggs upp.

Ta bort och inaktivera ditt konto
Om du vill sluta använda ditt konto kan du antingen inaktivera eller ta bort det.

Inaktivera
Att inaktivera kontot innebär att ditt konto spärras tillfälligt. Andra användare kan fortfarande se hyllningar du har gjort men du kan inte göra nya hyllningar.

Borttagning
När du tar bort ditt konto raderas det permanent från Hyllad.nu. Alla hyllningar du har gjort finns dock kvar då Hyllad.nu äger den informationen.

Att hitta dig på Hyllad.nu
För att göra det enklare för dina vänner att hitta dig tillåter vi att alla som har dina kontaktuppgifter (som e-postadress eller telefonnummer) kan hitta dig via Hyllad.nus sökfält.

Åtkomst från telefoner och andra enheter
När du gör hyllningar av dina vänner och andra, kan de få tillgång till den via eller synkronisera den med sina mobiltelefoner och andra enheter. Om du till exempel gör en hyllning på Hyllad.nu med bild kan den synas på dras andra mobila enheter.

Annonser
När vi levererar annonser delar vi inte din information (sådan information som kan användas för att identifiera dig personligen, t.ex. ditt namn eller dina kontaktuppgifter) med annonsörer såvida du inte har gett oss ditt tillstånd. Vi har rätt att förse annonsörer med information som rensats från ditt namn och annan information som skulle kunna identifiera dig personligen eller med information som kombinerats med annan som gör att det inte längre går att identifiera dig personligen. Vi kan exempelvis informera en annonsör om ett annonsresultat eller om hur många som visat eller klickat på deras annons eller installerat en applikation efter att ha sett en annons.

I syfte att skapa en mer anpassad upplevelse kan vi komma att använda all information vi får om dig för att leverera annonser vars innehåll vi tror kan vara relevant för dig. Det kan exempelvis röra sig om:

 • information som du anger vid registreringen
 • hyllningar du gör på Hyllad.nu
 • nyckelord från dina hyllningar
 • sådant som vi kan sluta oss till från din Hyllad.nu-användning

För många annonser som vi levererar har annonsörerna valt målgrupp utifrån plats, demografi, nyckelord och annan information som vi får eller kan sluta oss till utifrån användarnas nyttjande.